en
İletişim

Büyüğümüz

2000’li yılların modern Erikoğlu Grubunun temelleri, 1937 yılında iş hayatına Denizli Kaleiçi Bakırcılar Çarşısında dövmecilik yaparak başlayan sanayi duayenimiz Ahmet Nuri Erikoğlu tarafından atıldı. O yıllarda yalnız çekiç ve birkaç aletle teknoloji kullanmaksızın kazan, tencere, tepsi, sini gibi bir evde mutfak eşyası olarak ne bulunması gerekiyorsa, Ahmet Nuri Erikoğlu tarafından bilek gücü ile yapılıyordu. Matematiği çok iyi kullanan Ahmet Nuri Erikoğlu kısa zamanda diğer bakır ustalarının arasından sıyrıldı ve işini büyüterek dövmecilikten o zamanlarda çok önemli bir yenilik olan sığamacılığa geçti. (bakır eşyayı kalıp üzerinde üretmek).  Kısa zamanda tüm Ege bölgesine mal satmaya başladı. 1959 yılında İstanbul'da bakır elektroliz tesisi (Elektrobakır) kuruldu. Bu tesiste levha bakır (katot) üretiliyor, Denizli'ye geliyor ve burada sığama yapılıyordu. 1970'lerde ise artık seri üretime geçildi.

O dönemde çoğunlukla gayrimüslimler tarafından yapılan bakır tel, Denizli’de ilk defa Ahmet Nuri Erikoğlu’nun girişimiyle üretilmeye başlandı. Üretilen bakır teller özellikle İstanbul piyasasına satılmaktaydı. Ortağı Mehmet Ergür ile birlikte, yerli iş gücü ve eğitimi akılcı bir yaklaşımla çok iyi kaynaştıran Ahmet Nuri Erikoğlu çalışanlarına da verdiği değer ile sektörde yerini aldı.

İstanbul'a satılan bakır tel çeşitli üreticiler tarafından kablo haline getirilerek Ege Bölgesi’ne satılıyordu.  Bunun üzerine Denizli’de kablo üretilmesine karar verildi ve Ergür Kablo kuruldu. Bakır tel imalatı devam ederken Ergür Kablo da kendi çapında büyümeye başladı ve 80'li yıllarda Türkiye'de kendi sektöründe ilk 5 üretici arasına girdi.

1980'lerde Ahmet Nuri Erikoğlu'nun en büyük hayali entegre bir bakır tel tesisi kurmaktı. Bu düşüncelerle 1981 yılında Er-Bakır’ın temelleri atıldı ve 1985 yılında dünürü Cafer Sadık Abalıoğlu ile ortaklık tesis edildi. Şu anda Er-Bakır, Denizli'nin en büyük sermayeli kuruluşu ve sektöründe Türkiye'nin lideri durumuna gelmiştir.

Erikoğlu Grubunun girişimcilik ve kurumsallık ruhu diğer sektörlere de yansımıştır. Grup aynı zamanda emaye bakır tel, tekstil, petrol, elektrik malzemeleri, enerji, sağlık ve teknoloji sektörlerine de girmiştir. 
Sanayiciliğinin yanında hayırseverliğiyle de tanınan Ahmet Nuri Erikoğlu, eğitime verdiği değerden dolayı Denizli’de çeşitli eğitim kurumlarının kurulmasında öncülük yapmıştır.

Ahmet Nuri Erikoğlu İlköğretim Okulu
Saadet Erikoğlu İlköğretim Okulu
Er-Bakır Fen Lisesi
Pamukkale Üniversitesi Kurucular Vakfı Üyesi

Çalışanlarına verdiği önemi her fırsatta dile getiren Ahmet Nuri Erikoğlu, onların sosyal yaşamlarının daha iyi olabilmesi vizyonu ile Bakırkent Kooperatifinin kurulmasında öncülük yapmıştır.

“Benim en büyük değerim, çalışanlarımdır.”
Ahmet Nuri Erikoğlu


Ahmet Nuri Erikoğlu’nun bazı sivil toplum çalışmaları aşağıda özetlenmiştir:

Denizli 1. Sanayi Sitesi Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı. 
Denizli 2. Sanayi Sitesi Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı. 
Denizli Sanayi Odası Kurucu Üyesi (Daha önceden İzmir Sanayi Odasına bağlı şube olarak faaliyette bulunan sanayicilerle birlikte hareket ederek Denizli’de bağımsız sanayi odasında kurulmasında öncülük yapmış ve 1987 yılına kadar Meclis Başkanlığı görevinde bulunmuştur.) 
Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi
Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili
Denizli Sanayi Odası Meclis Üyesi
Denizli Sanayi Odası Meclis Başkanı
Denizli Rotary Kulübü Kurucu Üyesi

Saygıyla Anıyoruz.